středa 7. prosince 2011

IDEÁLNÍ ROVINA - Lenka Soukupová a Marek Borský

29.11. – 2.12. 2011 
Jsou dva. Ideální pár. Každý z nich ale tvoří samostatně. Vychází z osobních pohnutek, důvodů, témat. Jejich výstava v bytové galerii Room in je také symbolicky rozdělená prostorově futry dveří. Ona obléhá prostor chodby, on zůstává v pokoji.
Ona je energická performerka, on konceptuálec, fotograf, snivec. Ona se pokouší nalézt ideální poměr mezi svým tělem a okolním prostředím, předměty. Je fyzická. Situaci přizpůsobuje a manipuluje s ní podle sebe do té doby, dokud není přesně taková, jakou jí chce mít. On je otevřený náhodě, nespěje k nějakému konci, nabízí různá řešení. Jejich instalace využívá site specific prostor bytu jako prostoru pro komunikaci s návštěvou. Ona vás zavede prostřednictvím krabicového koridoru do svých ideálních proporcí, vtěsná vás do nich, ať chcete nebo ne. On vám dá svobodu rozhodnutí, vyzve vás k spoluautorství, nabídne vám ideální vztah mezi sebou a vámi. 
Výstava Ideální rovina Lenky Soukupové a Marka Borského je prezentace dvou samostatných konceptů, dva v jednom. Naleznete tu dva možné způsoby jak být s uměním tak říkajíc v ideální rovině.




 
 


 








Žádné komentáře:

Okomentovat