středa 23. února 2011

P-OOCYTY, Andrea Pekárková

Vernisáž výstavy
3.3. 2011 v 18:00



Andrea Pekárková alias Aka 47 se narodila v roce 1985 v Hradci Králové. V současnosti je studentkou ateliéru Vizuální komunikace – digitální média liberecké Fakulty umění a architektury v Liberci. Ve svojí práci se věnuje tvorbě objektů, videa, grafiky a VJingu a ve spolupráci s Helenou Krásovou a Janem Nálepou vede galerii 3x3. Je členkou VJské skupiny Vizual Terrorist a občanského sdružení drinkART.
http://portfolio47.blogspot.com/




Výstava P-OOCYTY 
Instalací autorka reflektuje téma asistované reprodukce a tím otevírá možnost diskuze o etických problémech, emoční vyprázdněnosti a dopadu na sociální strukturu.
Podle některých zdrojů existuje názor, že jedinci narození pomocí umělého oplodnění jsou depresivnější a emočně chladnější. Jedním z důvodů je postup při uchovávání embryí delší dobu mimo tělo matky za účelem vyhodnocení jejich odolnosti a šance na přežití. Ovšem když si uvědomíme fakt, že pro emoční a sociální vývoj člověka jsou nejdůležitější 3 měsíce po porodu, otázkou je, co se stane s lidskou bytostí, když první chvíle bezprostředně po svém vzniku tráví mimo tělo matky.
Vzhledem ke vzrůstajícímu počtu neplodných jedinců bude stále větší část naší společnosti tvořená uměle zplozenými jedinci. Tato nová složka sociální struktury může mít za příčinu vznik dalšího způsobu segregace.
  
afterparty: NOIZUK + vj AKA 47 v klubu Mumie






Žádné komentáře:

Okomentovat