pátek 3. června 2011

Das Formal noProblem




Viktorie Valocká (AVU) 
a Radim Langer (UMPRUM)
3.5. – 5.5. 2011
Výstavní projekt Das Formal noProblem v galerii Room in byl součástí ústeckého studentského artfestivalu AFT. viz: www.aftfest.cz

Výstava v galerii Room-in je naší první společnou výstavou. Výběr prací i instalace jsou myšleny jako nezatížené identifikací jednoho autora od druhého, to znamená, že záměrně nepožíváme popisků. Formalististické řešení i odkazy mají ovšem svá pravidla. Tyto pravidla nechceme nijak okázale odkrývat nebo prozrazovat, protože jsme přesvědčeni, že míra tajemství nebo přenosu informace a jejich objevování je účelem umění v konfrontaci s divákem. Výrazná estetika barevných předmětů, které jsou jak vystavené „ready-mades“, tak vlastní výtvory naší kreativity se u každého z nás řídí zcela jinými impulsy (například intuice, instinkt a racionalismus, nebo systematické uvažování). 
Proto počítáme také s určitým napětím mezi jednotlivými věcmi, jejich ideovým rozcházením a zároveň paradoxní estetickou podobností. Oba se kontinuálně vyjadřujeme především v médiu malby a závěsného obrazu. Oba také uplatňujeme různé přesahy do jiných forem, jako jsou objekty, koláž, kresba atd. Tato výstava proto může být chápána jako náš společný experiment ve formě výstavy jako syntetického média, kde se mísí tyto formy s obsahy a přístupy. Dominantním obsahem výstavy však zůstáváme my dva.     
Viktorie Valocká a Radim Langer






Žádné komentáře:

Okomentovat